Geschorst

Laatst gewijzigd op:

Als je het te bont hebt gemaakt op school, kan je school besluiten om je te schorsen of je zelfs van school te sturen.

Wat houdt schorsen in?

Als je geschorst wordt, moet de school je ouders een brief sturen. Daarin staat waarom je geschorst bent en voor hoe lang. En ook hoe je bezwaar kunt maken.

Duurt de schorsing langer dan een dag? Dan moet de school het melden bij de Inspectie van het Onderwijs. Je kunt maximaal een week worden geschorst.

Schorsing is geen vrij

Als je geschorst bent, mag je geen lessen volgen. Maar je bent ook niet vrij. De school verwacht wel dat je je schooltaken doet en spreekt met jou af wat je moet doen en wanneer.

Tip: vraag je klasgenoten wat het huiswerk is voor de lessen die je mist. Zo voorkom je dat je straks achterloopt op de rest. Vraag ook of je de aantekeningen mag overnemen of kopiëren.

Van school gestuurd worden?

Een schorsing is eigenlijk een soort laatste waarschuwing. Als je je na de schorsing niet beter gedraagt, kan de school besluiten om je van school te sturen.

Klachten over school of leraren?

Als je het niet eens bent met de beslissing van school, kun je ook praten met iemand van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS): 020-5244060. Kijk op Laks.nl voor meer informatie.

Als je je misdraagt op school kan je geschorst worden, het is een laatste waarschuwing. Wat houdt schorsen precies in en wat gebeurt er als je je niet beter gedraagt?
Jongerencontent
B1
Jongeren (12-18)
Puber 13 t/m 16Puber 17 t/m 18SchorsingLeerplicht